top of page
Totality

Renholdstips for å fjerne oljesøl og flekker fra garasjegulv

Vaskefirma
Renholdstips

Garasjegulvet er ofte utsatt for oljesøl og flekker fra biler og andre aktiviteter som foregår der. Disse flekkene kan være vanskelige å fjerne, men med riktige rengjøringsmetoder og produkter kan du gjenopprette garasjegulvets utseende og funksjonalitet. Her er noen effektive renholdstips for å fjerne oljesøl og flekker fra garasjegulv:


  1. Absorber oljen: Ved oljesøl er det viktig å handle raskt for å forhindre at oljen trenger ned i gulvet. Dryss talkum, maisstivelse eller kattesand over oljesølet for å absorbere oljen. La det stå i noen timer eller over natten slik at det absorberer mest mulig olje.

  2. Skrubb med varmt vann og såpe: Etter at oljen er absorbert, bland en løsning av varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel eller oppvaskmiddel. Påfør løsningen på flekken og bruk en skrubbebørste eller svamp til å skrubbe forsiktig. Vær grundig, spesielt på områder med konsentrerte flekker.

  3. Bruk av avfettingsmiddel: Hvis flekken er spesielt vanskelig å fjerne, kan du prøve å bruke et avfettingsmiddel eller et spesialdesignet oljefjerningsmiddel. Påfør middelet direkte på flekken og la det virke i noen minutter før du skrubber grundig med en børste eller svamp.

  4. Skyll grundig: Etter at du har skrubbet flekken, skyll gulvet grundig med rent vann for å fjerne eventuelle såperester eller rengjøringsmidler. Bruk en bøtte med rent vann eller en hageslange for å skylle gulvet grundig.

  5. Tørk godt: Til slutt, tørk gulvet grundig med en ren klut eller håndkle for å fjerne overflødig fuktighet og forhindre at vannskader oppstår. La gulvet lufttørke helt før du går videre med andre aktiviteter i garasjen.


Med disse renholdstipsene og litt tålmodighet kan du effektivt fjerne oljesøl og flekker fra garasjegulvet og gjenopprette dets utseende og funksjonalitet. Husk at regelmessig vedlikehold og forebygging, for eksempel bruk av matter eller oljeoppsamlere under kjøretøyene, kan bidra til å redusere forekomsten av oljesøl og flekker i fremtiden.


Dersom du ønsker et tilbud på garasjevask eller fjerning av oljeflekker, ta kontakt med oss på telefon 400 200 77 eller via support@totality.no

Du kan også kotakte oss via vårt kontaktskjema.

Comments


bottom of page